top of page

Om du inte har provat att gå med snöskor är detta absolut en av de bästa testhändelserna. Även när du har provat på tidigare kan du fortfarande komma med och lära dig mer.

Du får först en introduktion till snöskorna, olika sko- och bindningstyper. Du kommer också att få ett par stavar rätt anpassade efter din längd. Du får också ett första tips på olika gångtekniker.

Vi startar i en platt, lätt terräng och när vi går vidare kommer vi också att prova lite upp- och nedförsbacke.    

GUIDAD test

Anchor 1

Den här vandringen är för dig som redan har en ganska bra fysik då vi kommer att avlägga lite längre sträckor. Vandringen arrangeras också  i en lite mer utmanande terräng. 

halvdagsvandring

Anchor 2

Fullmånen har i århundraden spelat en stark roll i olika kulturer. Det var också ett sätt att räkna och beskriva tiden.

 

Jag har gjort fullmånevandringar på snöskor ganska många gånger och de är verkligen väldigt speciella. När himlen är klar är ljuset helt otroligt. Det är så ljust att du inte ens behöver någon pannlampa när du går i skogen.

 

Ganska ofta är vädret kallt under fullmånefaser, fråga mig inte varför. När du är ute sent på kvällen och borta från trafiken är det bara tystnad du hör. Det är en väldigt speciell upplevelse för de flesta av oss. När du stannar och lyssnar börjar du höra ditt eget hjärta slå.

 

Följ väderprognosen när vi närmar oss natten för Fullmåne. Följ Dare2Do på Facebook för fler uppdateringar eller kontakta mig direkt.

Om du har frågor eller kommentarer, klicka gärna nedan.

fullmånevandring

Anchor 3

Om du vill gå själv och utnyttja allemansrätten kan du också helt enkelt hyra några snöskor.

Dare2Do har ett urval av märken som TSL (12), GV (3), Tubbs (1), Atlas (2) och Morpho (5). Se bilder för olika modeller.  

Hyrespriserna varierar från 15-18€ för en dag. (49-59€ för en hel vecka)    

snöskouthyrning

Anchor 4
bottom of page