top of page

Har du någonsin suttit i en havskajak - också på vattnet menar jag? Är du intresserad av att testa men känner att grupperna alltid är för stora? Nu har du det gyllene tillfället att testa i en grupp på endast 5 deltagare. I en mindre grupp finns mer tid för personlig vägledning och jag är helt säker på att alla kommer att ha mer nytta av. Mitt mål är att du kan släppa taget om att vara rädd och helt enkelt börja känna kittling och glädje. Innan du vet ordet av kanske du har en ny hobby?  

Du kan komma ensam, träffa nya intressanta människor, lika taggade och redo att testa, eller så kan du boka ett evenemang endast för dig själv och dina vänner.

Efter en kort presentation av oss själva, kajakerna och annan utrustning kommer vi att spendera så mycket tid på vattnet som möjligt.


Om du skulle ramla i, eller om du vill prova lite räddningsteknik innan vi slutar, föreslår jag att du tar med en handduk och ett set utbyteskläder. Alla extra saker du bör packa i en vattentät väska eller påse.

Annars behöver du inte mycket. Några lätta skor, gärna utan snören. Byxor, en t-shirt eller långärmad. En lätt vindtät jacka och en keps för huvudet.

Ta med en flaska med vatten eller juice och lite snacks du gillar. Om du tar med glasögon rekommenderar jag att du köper en flytande rem utifall att du tappar dem. En vattentät ficka för din mobil är också bra att ha.

GUIDAD testning

Anchor 1

Räddningsträningar är roliga.

Risken för hypotermi kan aldrig helt uteslutas i våra vatten, även under sommaren. Det är viktigt att du lyckas få upp dig själv och din vän ur vattnet så snabbt som möjligt. Även när kajakpaddlare sällan hamnar i vattnet finns den potentiella risken, när det händer, att du befinner dig själv, eller en vän, på fel plats. Att falla i och inte komma upp eller vara i vattnet länge vid överfart av farled är en fara då det sommartid finns mycket båttrafik. Ju kortare tid det tar att rädda någon ur vattnet desto bättre.  

Under detta event kan du också, om du vill, försöka göra en självräddning innan vi går igenom de grundläggande teknikerna. Många känner att de aldrig kommer att lära sig men efter några försök och några tips kommer du med största sannolikhet att lyckas. De flesta kan oftast, efter lite vägledning, rädda en vän. Detta är inte bara enklare tekniskt utan också mindre energikrävande.

Att veta hur man självräddar ger självförtroende. Att veta hur man räddar en annan paddlare bygger upp förtroendet i gruppen.

Kom med på denna räddningsträning och börja din resa mot att bli en ansvarsfull och pålitlig räddare.

Räddningar

Anchor 2

Den 10 timmar långa kursen arrangeras enligt riktlinjer från Finlands Kanot- och Roddförbund

Paddlingskurs

Anchor 3

Vi börjar ganska tidigt på morgonen och ger oss ut på en rolig dag på vattnet. Stopp kommer att göras på vattnet för snacks och dricka. Vi kommer också att hitta en plats för en avkopplande lunchtimme. När vädret är fint kan vi bestämma oss för att hitta tid för ett dopp i det blå.

Inför eventet får du mer information om vad du ska ta med dig och vad du ska ha på dig även beroende på väderprognosen och om vi åker några timmar eller en hel dag.

dagsturer

Anchor 4

En av de mest avkopplande aktiviteterna under sommaren är att campa någonstans ute, varför inte på en liten ö i skärgården. Bad och chilla på kvällen och ett fräscht morgondopp innan frukosten blir lätt ett måste.

Inför eventet får du mer information om vad du ska ta med dig och vad du ska ha på dig även beroende på väderprognosen. 

utflykt med övernattning

Anchor 5

Paddling i sig kan ses som en retreat. En retreat från något du inte gillar eller den dagliga stressen. Känner du dig stressad av din arbetsbörda? Är du arg på din chef eller kollegor? Du kanske känner dig stressad utan att ens kunna sätta fingret på varför. Detta kan då vara din säkerhetsventil.

En paddlingsretreat kräver dock inte en hög nivå av stresshormon. Det är mycket enklare än så.

Alla människor gillar inte att chatta. Det är därför jag gillar att erbjuda paddling som en aktivitet där du helt enkelt har rätt att vara tyst. Du har också rätt att njuta av att paddla utan en guide som inte kan hålla käften. Du ges en möjlighet att njuta av naturen, vara på vattnet, reflektera över dina egna tankar eller vad som helst - i tysthet.

När man väljer ett sådant här evenemang är det såklart viktigt att vi alla respekterar varandra i gruppen. Jag kommer att göra mitt bästa för att svara på alla frågor du kan ha, men när du gör det, försök att inte störa de andra. Annars kommer jag inte att störa eller ingripa om det inte är något jag behöver göra dig medveten om - en båt som närmar sig eller något annat som kan utmana dig eller gruppen på något sätt.

När reträtten låter som en njutning, klicka på knappen nedan eller ring mig. 

retreat

Anchor 6
bottom of page