top of page

Oletko koskaan istunut merikajakissa - ja vedellä nimenomaan? Oletko ollut kiinnostunut testaamisesta, mutta kokenut, että ryhmät ovat aina liian suuria? Nyt sinulla on loistava tilaisuus testata vain 5 osallistujan ryhmässä. Pienemmässä ryhmässä on enemmän aikaa henkilökohtaiseen ohjaukseen ja olen melko varma, että kaikki nauttivat enemmän. Tavoitteeni on että pääset irti pelosta ja alat yksinkertaisesti tuntemaan kutittavaa jännitystä ja iloa. Ennen kuin huomaatkaan, sinulla saattaa olla uusi harrastus?  

Voit tulla yksin, tavata uusia mielenkiintoisia ihmisiä, yhtä lailla innostuneina ja valmiina lähtöön tai voit varata tapahtuman vain itsellesi ja ystävillesi.

Lyhyen itsemme, kajakkien ja muiden varusteiden esittelyn jälkeen vietämme mahdollisimman paljon aikaa vesillä.


Siltä varalta että kaatuisit tai jos haluat kokeilla pelastustekniikkaa ennen loppua, suosittelen, että otat pyyhkeen ja vaihtovaatteet. mukaan vedenpitävään pussiin pakattuna.

Muuten et tarvitse paljoa. Kevyet kengät, mieluiten ilman nauhoja. Housut, t-paita tai pitkähihainen. Kevyt tuulenpitävä takki ja lippalakki päähän.

Ota mukaan pullo, jossa on vettä tai mehua, ja välipala, josta pidät. Jos sinulla on silmälaseja, suosittelen ostamaan kellukkeen siltä varalta että pudotat ne. Vedenpitävä tasku matkapuhelimelle on myös hyvä olla.

OHJAttu testaus

Anchor 1

Pelastusharjoitus on hauskaa.

 

Itsensä pelastamisen osaaminen lisää luottamusta. Se että osaamme pelastaa toisiamme lisää ryhmän henkeä.

Meloja harvemmin kaatuu mutta kun se tapahtuu, on tärkeää, että onnistut saamaan ystäväsi pois vedestä mahdollisimman pian. Hypotermian riski on aina olemassa, mutta saatat myös väärässä paikassa joutua muuhun vesiliikenneonnettomuuteen.

Tämän tapahtuman aikana voit yrittää pelastaa itsensä ennen kuin käymme perustekniikat läpi. Monet ihmiset ajattelevat, etteivät he koskaan opi, mutta muutaman testauksen jälkeen sinä todennäköisesti onnistut. Useimmat tarvitsevat vain vähän ohjausta niin he pystyvät pelastamaan ystävänsä. Tämä ei ole vain helpompaa, vaan myös vähemmän energiaa kuluttavaa.

Varaa aika koulutustapahtumaan ja opi vastuulliseski pelastajaksi. 

Pelastukset

Anchor 2

10 tunnin kurssi järjestetään Suomen Melonta- ja Soutuliiton ohjeiden mukaan . 

Melontakurssi

Anchor 3

Aloitamme melko aikaisin aamulla ja lähdemme viettämään hauskaa päivää vesillä. Vesillä pysähdytään välipaloja ja juomia varten. Löydämme myös paikan rentouttavalle lounastunnille. Kauniilla säällä saatamme päättää löytää aikaa sukeltaa siniseen.

Ennen tapahtumaa saat lisätietoa mitä mukaan ja mitä puet päälle myös riippuen sääennusteesta ja siitä, mennäänkö muutamaksi tunniksi vai koko päiväksi.

päiväretket

Anchor 4

Yksi kesän rentouttavimmista aktiviteeteista on melontaretki ja telttailu jossain, miksei saariston pienelle saarelle. Uinti ja rentoutus illalla ja raikas aamupulahdus ennen aamiaista ovat helposti välttämättömiä.

Ennen tapahtumaa saat lisätietoa siitä, mitä otat mukaan ja mitä puet päälle tuoreimman sääennusteen mukaan. 

retki yöpymisellä

Anchor 5

Melonta itsessään voidaan nähdä retriittinä. Vetäytys jostain josta et pidä tai jokapäiväisestä stressistä. Oletko stressaantunut työtaakastasi? Oletko vihainen pomollesi tai kollegollesi? Saatat tuntea olosi stressaantuneeksi, vaikka et edes ymmärrä miksi. Tämä voi sitten olla yksi tapa rentoutua rauhassa.

Melontaretriitti ei kuitenkaan vaadi korkeaa stressihormonitasoa. Se on paljon helpompaa, pääset tottakai mukaan ilmankin.

Kaikki ihmiset eivät pidä chattailusta. Siksi haluan tarjota melontaa harrastuksena, jossa sinulla on vain oikeus olla hiljaa. Sinulla on myös oikeus nauttia melonnasta ilman opasta, joka ei voi pitää suutaan kiinni. Sinulle annetaan mahdollisuus nauttia luonnosta, veden päällä olemisesta, pohtia omia ajatuksiasi tai mitä vaan haluat - hiljaisuudessa. Vaatimus on kuitenkin että liikumme ryhmämuodossa.

Tällaista tapahtumaa valittaessa on tietysti tärkeää, että kunnioitamme toisiamme ryhmässä. Teen parhaani vastatakseni kaikkiin kysymyksiin, samalla olla häiritsemättä muita. Muutenkaan en häiritse tai puutu asiaan, ellei minun tarvitse tiedostaa jotain - lähestyvä vene tai jokin muu asia, joka haastaisi sinut tai ryhmä jollain tavalla.

Kun retriitti kuulostaa herkulta, napsauta alla olevaa painiketta tai soita. 

Retriitti

Anchor 6
bottom of page