top of page

Det finns ett talesätt som "väl planerat är halvvägs färdigt...". Det är såklart viktigt att planera, men vad ska planen innehålla? Om du planerar för det värsta kommer du troligen inte att genomföra det.

Huvudregeln när du börjar är att hålla det enkelt. Fortsätt drömma om flerdagarsvandringar i ödemarken medan du börjar lokalt. På så sätt håller du fokus på det som är säkert även när något du inte förutsett kommer att hända. Om du glömmer att ta med eller förlorar något är det förmodligen inte världens undergång. Någon kompis kan hämta det du behöver eller så klarar du dig kanske till och med bra utan.

Jag kan hjälpa dig att komma igång, bli mer aktiv, söka din nästa utmaning, få mer erfarenhet och bygga självförtroende, både fysiskt och mentalt .

Planera & gör

Anchor 1

Du har förmodligen hört talas om barfotaskor?

Min erfarenhet är mycket positiv. För många år sedan hade jag ganska allvarliga problem med ryggen. Att börja använda barfotaskor var ett steg i processen att få bort roten till det onda. Jag började med korta promenader. Under årens lopp har jag gjort flera flerdagsvandringar med en tung ryggsäck i barfotaskor. Den längsta vandringen var från Nikkaluokta till Abisko i Sverige.  

Den största nyttan med att använda barfotaskor är att din kropp rör sig på ett mer naturligt sätt vilket orsakar mindre stress på ryggen.  

Om du är intresserad av att höra mer, klicka på knappen nedan.  

  

Gå barfota

Anchor 2

Även när du inte är en campare kanske du ändå vill följa med på en dagsvandring.

Om du inte hittar något specifikt guidat vandringsevent du vill vara med på kan du lägga ett förslag så tar vi fram en plan för vad vi kan göra, när och var. Prata med dina vänner och klicka på knappen nedan.  

Du kan också följa mig på  Facebook  för uppdateringar även om andra aktiviteter.

dagsvandring

Anchor 3

Vandring blir ännu mer intressant och njutbar när du sitter vid en liten eld eller bara ser solen gå ner på kvällen. Ja, i Österbotten finns det platser där detta är möjligt. Man kan nästan höra när solen, fortfarande varm efter en stekande dag, sakta sänker sig ner i det blå havet.

Det är ingen brådska med att borsta tänderna även efter ett sent kvällsmål. Det finns gott om tid och ljuset räcker, särskilt under sommarmånaderna.

Att vakna upp till fågelsång nära campingen, även när det är tidigt, är en bra start på en ny dag. Även några droppar regn kan kännas ok. Du kan bara koppla av, somna om och låta benen fortfarande vila en stund. Var vill du vakna?

Du kan också hyra ett högkvalitativt tält. Ett lätt 1 persons Hilleberg Enan  eller det helt självstående Hilleberg Soulo . Som val för 2 personer har jag ett Hilleberg Anjan 2 GT . Ett par större tältalternativ i baslägerstil finns också.

Om du är intresserad kontakta mig genom att klicka på knappen nedan.

Följ Dare2Dos aktivitetsuppdateringar även på Facebook .

vandring & läger

Anchor 4
bottom of page