top of page

On olemassa sanonta, kuten "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty...". Suunnittelu on tietysti tärkeää, mutta mitä suunnitelman tulisi sisältää? Jos suunnittelet pahinta, et todennäköisesti toteuta sitä.

Pääsääntö kun aloitat on että pidät sen yksinkertaisena. Jatka haaveilua monipäiväisistä vaelluksista erämaassa samalla kun aloitat paikallisesti. Tällä tavalla liikut turvallisesti, vaikka tapahtuisi jotain mitä et odottanutkaan tapahtuvan. Jos unohdat tuoda tai pudotat jotain, se ei todennäköisesti ole maailman loppu. Joku ystävä voi tuoda sen sinulle tai ehkä pärjäät hyvin ilmankin.

Voin auttaa sinua pääsemään alkuun, tulemaan aktiivisemmaksi, etsimään seuraavaa haastettasi, saamaan lisää kokemusta ja rakentamaan itseluottamusta sekä fyysisesti että henkisesti .

Suunnittele & tee

Anchor 1

Olet luultavasti kuullut Barefoot-kengistä?

Kokemukseni on varsin positiivinen. Monta vuotta sitteninulla oli melko vakava selkävaiva. Paljasjalkakenkien käytön aloittaminen oli yksi askel kuntoon pääsemisessä. Aloitin lyhyillä kävelylenkeillä. Vuosien aikana olen tehnyt useita useamman päivän vaelluksia raskaalla repulla tämäntyyppisissä kengissä. Pisin vaellus oli Nikkaluoktasta Abiskoon Ruotsissa.  

Suurin hyöty näiden kenkien käytöstä on se että kävelystäsi tulee luonnollisempaa ja se rasittaa myös vähemmän selkää.  

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää, napsauta alla olevaa painiketta.  

  

Kävele paljain jaloin

Anchor 2

Vaikka et olisikaan leiriläinen, saatat silti haluta liittyä päiväretkelle.

Jos et löydä tiettyä opastettua vaellustapahtumaa, johon haluaisit osallistua, voit tehdä ehdotuksen. Teemme yhdessä suunnitelman mitä tehdä, milloin ja missä. Keskustele ystäviesi kanssa ja napsauta alla olevaa painiketta.  

Voit myös seurata minua  Facebook  päivityksiä myös muusta toiminnasta.

päivän vaellus

Anchor 3

Retkeilystä tulee entistä mielenkiintoisempaa ja nautinnollisempaa, kun istut pienen tulen ääressä tai seuraat auringonlaskua illalla. Kyllä, Pohjanmaalla on paikkoja, joissa tämä on mahdollista. Melkein kuulet kun aurinko, joka on vielä kuuma polttavan päivän jälkeen, laskeutuu hitaasti siniseen mereen.

Myöhäisen illallisen tai välipalan jälkeen ei ole vieläkään kiirettä harjata hampaita. Vielä ehtii, valohan riittää kesällä.

Herääminen linnunlauluun, vaikka aikaisinkin, on hyvä alku uudelle päivälle. Jopa muutama pisara sade voi tuntua hyvältä. Voit vain rentoutua, torkkua ja antaa jalkojen vielä levätä hetken. Missä sinä haluat herätä?

Voit myös vuokrata laadukkaan teltan. 1 hengen kevyt Hilleberg Enan  tai täysin vapaasti seisova Hilleberg Soulo. 2 hengen valintana minulla on Hilleberg Anjan 2 GT . Saatavilla on myös isompia, perusleirin tyylisiä, telttavaihtoehtoja.

Jos olet kiinnostunut, napsauta alla olevaa painiketta.

Seuraa Dare2Don aktiviteettipäivityksiä myös Facebookissa .

vaellus & leiri

Anchor 4
bottom of page